“Με ποδήλατο στη Δουλειά” | Η Σχολή Οδηγών Στεφανάκη συμμετέχει στο φιλικό διαγωνισμό

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ | 18-31 ΜΑΪΟΥ 2020

Με ποδήλατο στη δουλειά, διοργανώνεται και στην Ελλάδα, για 9η συνεχή χρονιά από Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και προσκαλεί τους πολίτες να δοκιμάσουν έστω και για λίγες μέρες να μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους με το ποδήλατο.

Ο φιλικός διαγωνισμός “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά 2020https://biketowork.gr/ θα πραγματοποιηθεί και φέτος για δύο βδομάδες. Η ανάγκη για το ποδήλατο στη δουλειά είναι πιο επιτακτική από ποτέ, γιατί με το ποδήλατο αποφεύγουμε τα ΜΜΜ και κρατάμε τις αποστάσεις.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η παρακίνηση των εργαζόμενων να μετακινούνται οι από και προς τη δουλειά τους με το ποδήλατο αντί με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Μέσω του διαγωνισμού δημιουργείται ένας συναγωνισμός μεταξύ οργανισμών(εταιρίες/μαγαζιά), ομάδων (1-4 άτομα μέσα από τον ίδιο οργανισμό) και πόλεων.

Η Σχολή Οδηγών Στεφανάκη συμμετέχει στον φετινό φιλικό διαγωνισμό για πρώτη φορά με τους εργαζόμενούς της εκπαιδευτές οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής και μετακινούνται στο χώρο εργασίας τους με το ποδήλατο, αυτόματα εντάσσεται και η πόλη του Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης στο διαγωνισμό.

Ποδηλατόδρομος στην οδό Μονής Αρετίου στο Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων περιοχής Σταυρού Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης

Η ποδηλασία προσφέρει σημαντικά οφέλη σε διαφορετικούς τομείς στον άνθρωπο όπως την υγεία, ψυχολογία, γυμναστική, οικολογική μετακίνηση, οικονομική μετακίνηση.

Ο κ. Γεώργιος Στεφανάκης, Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής της Σχολής Οδηγών Στεφανάκη, επισημαίνει: <<Το ποδήλατο αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Με κατάλληλο κυκλοφοριακό σχεδιασμό και ρυθμίσεις μπορεί να προωθήσει μια βιώσιμη κινητικότητα και να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο την χρήση του μέσα στην πόλη>>.

κ. Γεώργιος Στεφανάκης Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το μήνυμα της διοργανώτριας αρχής ”ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα”,
”Ευχαριστούμε όλους εσάς που αγαπάτε το ποδήλατο και που το έχετε κάνει μέρος της ζωής σας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να διαδώσει αυτή σας την αγάπη. Αν τα καταφέρει η επιτυχία θα είναι όλη δικιά σας! ”

Οι φορείς που έθεσαν τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα τους: Κ.Ε.Δ.Ε European Cyclists’ Federation Civinet CY-EL

Οδηγίες εγγραφής στον φιλικό διαγωνισμό για όσους θελήσουν να συμμετέχουν

Τα βήματα που ακολουθεί ο συμμετέχοντας στον διαγωνισμό είναι :

  1. Υπολογίζουμε την απόσταση (έστω και στο περίπου) από το σπίτι στη δουλειά και το αντίθετο
  2. Ανοίγουμε τον σύνδεσμο : https://biketowork.gr/
  3. Πατάμε το μπλε εικονίδιο «Πάρε μέρος κι εσύ»
  4. Κάνουμε την εγγραφή, όσοι γράφονται για 1η φορά, θα τους έρθει email στη διεύθυνση που καταχώρησαν. Θα το ανοίξουν και θα ανοίξουν το link για να επιβεβαιωθεί η εγγραφή τους.
  5. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στο «Προφίλ» και συμπληρώνει το όνομά του, τον Οργανισμό στον οποίο ανήκει , την Ομάδα στην οποία έχει επιλέξει να ανήκει και την πόλη που ήδη βρίσκεται στη λίστα. Στο τέλος της κάθε λίστας πατάμε το μπλε εικονίδιο «Επιλογή» για να αποθηκευτεί η επιλογή μας.

Στη θέση «Καταχωρίστε χιλιόμετρα» πατάμε και συμπληρώνουμε σε καθημερινή βάση ή κάθε τρεις μέρες, τα χιλιόμετρα που διανύουμε (π.χ. αν η διαδρομή μας από το σπίτι στη δουλειά είναι 700 μ, πληκτρολογούμε 1,4, αν είναι 300 μ πληκτρολογούμε 0,6 κοκ) μόνο για τις ημέρες που δουλεύουμε (όποιος δεν εργάζεται το ΣΚ, δεν συμπληρώνει τα χλμ σε εκείνα τα κουτάκια) και πατάμε την Αποθήκευση.