Η Κινητή Μονάδα Εκπαίδευσης του EERSC στις παράλληλες δράσεις του ΔΕΗ Ιnternational Tour of Hellas

Η Κινητή Μονάδα Εκπαίδευσης του Κέντρου Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας – EERSC θα βρίσκεται την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 στις παράλληλες δράσεις του ΔΕΗ International Tour of Hellas όπου αφετηρία έχουν τον νομό Λασιθίου, Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας.

Φραρώ Νεάπολης 11:30 – 13:00 Λίμνη Αγίου Νικολάου 17:30 -20:00

Η Κινητή Μονάδα Εκπαίδευσης με τους Εκπαιδευτές Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής θα βρίσκεται στα προκαθορισμένα σημεία, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας των επισκεπτών με την συμμετοχή τους σε δύο παράλληλες δράσεις:

  1. Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό Quiz ”Βρες το…πες το” που αποτελείται από δέκα (10) ερωτήσεις του Κ.Ο.Κ. για το ποδήλατο με προκαθορισμένες απαντήσεις, από τις οποίες οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν την σωστή απάντηση με την χρήση τηλεφωνικής συσκευής ή tablet (λογισμικό Android ή iOS).
  2. Ένα εργαστήριο ”Φούσκωσε ζωγράφισε και ευαισθητοποίησε” το οποίο απευθύνεται σε νήπια και παιδιά όλων των ηλικιών όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το ανώτατο όριο ταχύτητας των 30km/h με δακτυλομπογιές πάνω σε λευκά μπαλονιά όπου στη συνέχεια θα τα παίρνουν μαζί τους.

Στόχος μας είναι η απόκτηση συνείδησης και προαγωγής μιας κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς που θα ανάγει την ασφαλή μετακίνηση σε δεξιότητα ζωής.